Un alt fel de succes

V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

Am auzit de foarte multe ori vorbindu-se în jurul meu despre evanghelia bunăstării. Dacă ești credincios, Dumnezeu îți va oferi lumea aceasta, te va binecuvânta și îți va merge bine. Succesul este tema care dictează drumul vieții multor credincioși. Ne place să citim pasajul din Evrei 11, dar din păcate ne oprim la prima parte, în care este prezentată istoria oamenilor credincioși care au avut parte de succes și o viață măreață, datorită credinței lor. Însă partea a doua a pasajului prezintă o istorie mai puțin dorită. Nota predominant victorioasă se schimbă prin cuvântul „alții.” Unii au avut succes, alții nu. Dar și unii și alții, în pofida necazurilor și dificultăților au avut pace și în final au fost victorioși.

În ciuda aparentei înfrângeri, au câștigat războiul veacurilor, războiul dintre bine și rău, chiar dacă unii au sfârșit viața aceasta pe tron regal, iar alții ca martiri. Isus, Întemeietorul creștinismului, spune deschis: lumea aceasta nu este casa voastră, de aceea așteptați-vă la necazuri. Iar ucenicul său, apostol Pavel, declara: „căci pentru mine a trăi este Hristos și a muri este un câștig.”(Filipeni, 1,21) Ce părere aveți despre această perspectivă asupra succesului?

Toți oamenii lui Dumnezeu amintiți în Evrei 11 ca eroi ai credinței, atât „unii” cât și „alții”, au fost gata să renunțe la tot, pentru Isus. Viața aceasta nedreaptă, blestemată datorită păcatului, ne poate răpi totul, dar nu ne poate despărți de dragostea lui Dumnezeu. Uneori, ca să nu te desparți de dragostea lui Dumnezeu înseamnă să pierzi tot ceea ce îți oferă mai bun lumea asta, însă poți avea tot ceea ce este mai bun pe lumea asta, dar dacă nu-l ai pe Dumnezeu, ai pierdut totul. Dietrich Bonhoeffer spunea: „Când Isus cheamă un om, El îi cere să vină și să moară.” Dacă îl ai pe Isus, pacea este garantată, biruința este asigurată, pentru El se merită să pierzi totul.

Sisu Beniamin Claudiu, Director Tineret – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video