Marele Premiu

Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

Alexandru cel Mare și-a început domnia la vârsta de douăzeci de ani, și în scurt timp a cucerit o mare parte din lumea cunoscută atunci. Deși neînvins în lupte, și-a pierdut viața la numai treizeci și șase de ani, se pare, din cauza unui mare…pahar cu vin. Planurile lui au pierit odată cu el iar imperiul lui a fost divizat.

Viața dă sens la tot ce avem și facem, planurilor și gândurilor noastre. Fără viață totul e nimic. Dar poate cineva să oprească moartea?

O singură persoană poate: Isus Hristos.

El a spus: Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi și cine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată.

Viața pare o cursă pentru câștigarea de lucruri, cunoștințe, titluri, putere, iubire și prin toate acestea fericire. Isus spune că premiul cel mare e viața veșnică și va fi primit de cel ce va rămâne credincios până la sfârșit.

Era iarnă. Ca student în primul an la medicină, aveam de dat un examen dificil, anatomia. Aveam încredere că voi face față. Învățasem. Exista însă o problemă: era programat într-o zi de Sabat. Ce voi face?

Un gând îmi șoptea că dacă nu voi merge la examen în Sabat voi pierde anul. Și ce s-ar fi ales de studiile mele, dacă aș fi avut de dat în fiecare an examene în Sabat? Cu această frământare în suflet mă îndreptam spre ultimul curs când, deodată, mi-a străfulgerat în minte textul de astăzi. Am înțeles atunci, că nimic din ce aș putea câștiga nu valorează cât veșnicia. Am înțeles că, oricât de mult aș pierde pentru Isus, El a pierdut incomparabil mai mult pentru mine – viața Lui pe cruce, ca eu să pot trăi veșnic. Am hotărât atunci că nu voi merge la examen în Sabat și n-am mers. Dumnezeu a avut grijă să nu pierd nimic, dimpotrivă. Nu a fost singurul examen programat în Sabat, dar atunci am trecut prin cea mai grea luptă.

Oricât de grea ar fi lupta prin care treci astăzi, dragul meu explorator, nu-ți vinde sufletul pentru nimic în această lume! Rămâi credincios până la sfârșit și vei primi ca premiu, viața veșnică.

Gabriel Paraschiv, Instructor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor