Ce alegi când dai de greu?

Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

Rut, un alt erou al credinței. Ea a fost atât de onorată de Dumnezeu încât, deși nu a făcut parte din poporul Israel, a făcut parte din genealogia Domnului Isus. De origine madianită, Rut s-a distins prin credincioșie, sacrificiu și dedicare pentru cauza lui Dumnezeu!

De fiecare dată când citesc viața ei, mă întreb: cum a reușit să dezvolte o relație personală cu Dumnezeu atât de puternică, încât nimic nu a mai clintit-o, nici măcar insistențele soacrei ei de a se întoarce la dumnezeii ei?

Ce putem să învățăm din viața ei? Experiența de viață a lui Rut ne învață că, indiferent din ce mediu provine cineva, poate să ocupe un loc de onoare în lucrarea și poporul lui Dumnezeu! Aici este loc pentru oricine, indiferent de vârstă, naționalitate, clasă socială sau pregătire.

O altă lecție pe care o putem desprinde este cea a gestionării încercărilor din viață. Conform Bibliei, noi suntem administratori înaintea lui Dumnezeu. Prin urmare va veni un timp, la judecată, când va trebui să dăm socoteală de felul în care ne-am administrat viața cu tot ce cuprinde ea: timpul pe care îl avem, talentele noastre, binecuvântările primite ș.a.m.d. Se aplică oare acest lucru și în dreptul încercările din viața noastră? Va trebui să fim buni administratori și în acest aspect? Cu siguranță da! În acest domeniu putem să învățăm de la mulți eroi ai credinței, iar Rut se află pe această listă!

Fiecare dintre noi trecem prin crize în această viață, așa cum a trecut și Rut. În astfel de momente, de cele mai multe ori luăm decizii având în vedere în primul rând binele nostru, fără să ținem cont de Dumnezeu. În schimb Rut a avut puterea să meargă în direcția unde era Dumnezeu, deși aparent nu avea nici un viitor pe acea cale. În felul acesta, ea a căutat mai întâi Împărăția Cerului, iar toate celelalte lucruri i s-au dat pe deasupra! Rugăciunea mea pentru voi, este să reușiți să gestionați încercările din viața voastră, în așa fel încât să puneți Împărăția lui Dumnezeu pe primul loc! Amin.

Lazăr Andrei Valentin, Conferința Oltenia – Pastor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video