Zi de bine!

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci dreptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?” (Mica 6:8)

În statul Nebraska din SUA, există un oraș fondat de un preot. La intrarea în oraș se află o statuie interesantă. Ea îi înfățișează pe doi băieți pe care preotul îi întâlnise într-o zi. Unul dintre băieți zâmbește fericit și duce în spate un copil mic care nu poate să meargă. Preotul l-a întrebat pe cel mare, dacă nu obosea să îl ducă în spinare peste tot pe cel mic. Răspunsul băiatului a fost scris la baza statuii:

„Dar el nu este greu; el este fratele meu!”

Dragul meu prieten, care citești aceste rânduri: îmi place să cred că pentru tine, azi, e o zi specială! Că ești preocupat de ceea ce Dumnezeu numește a fi binele! De la început, vreau să te asigur că nimic din ceea ce poți face, nu Îl va determina pe Dumnezeu să te iubească mai puțin! El nu ne iubește în funcție de faptele noastre, ci pentru că așa este El! 

Probabil în calea ta sunt și obstacole! Poate mediul în care te afli nu este unul plăcut! Poate că provii dintr-o familie disfuncțională. Poate că ai vreun handicap sau vreo adicție. Totuși, Dumnezeu este mai mare decât toate acestea. El este mai puternic decât obiceiul tău! Te simți ridiculizat de colegi? Dumnezeu crede în tine! Ți s-a spus că ești un ratat? Dumnezeu are așteptări mari de la tine. Te simți părăsit? Dumnezeu a renunțat la tot pentru a te face copilul Lui! Planurile Sale pentru viața ta sunt mai mari, mai vaste și mai înalte decât îți poți imagina!

Dacă vrei să fii fericit… alege să fii. Dacă nu mai găsești nicio speranță, construiește-ți una. Realitatea din jurul nostru se schimbă, cu implicarea fiecăruia. Alege să fii drept, să fii milos, să Îl asculți pe Dumnezeu. Să Îl pui pe primul loc în viața ta!

Te invit să începi chiar azi!

Mihaela Zaha, Conducător de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor