Bucurie după întristare

Și voi, copii ai Sionului, bucurați-vă și veseliți-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie și târzie, ca odinioară. (Ioel 2:23)

Bucuria este un dar primit de orice om atunci când are o relație cu Dumnezeu. Dacă ar fi să facem un inventar al motivelor de întristare cred că lista ar fi destul de lungă. Pentru a evita acest lucru te invit să iți faci propria listă a motivelor de întristare. Apoi cere de la Dumnezeu sa le transforme în motive de bucurie.

În zilele lui Ioel, Dumnezeu a folosit natura pentru a încerca să atragă atenția oamenilor Săi care s-au abătut de la El. Lăcustele reprezentau o amenințare extrem de alarmantă și fără precedent „pentru securitatea alimentară și mijloacele de trai”. Un roi de doar o treime dintr-un kilometru pătrat putea mânca aceeași cantitate de mâncare într-o zi ca 35.000 de oameni.

Un alt motiv de întristare era seceta cu toate consecințele ei. Aveau nevoie de ploaie. Bucuria era o condiție pentru căderea ploii.

„Bucurați-vă”, aceasta arată că voi aveți credința Sa; și

„El vă va da”, arată că El este credincios promisiunilor pe care le face.

Pentru a transforma întristarea ta în bucurie te invit să iți pui câteva întrebări:

1. Cine este Dumnezeu pentru tine în mijlocul întristării tale?

2. Ce promisiuni speciale are Dumnezeu pentru tine?

Dumnezeu nu împiedică necazurile să vină asupra noastră. El ne lasă tuturor libertatea de a alege, chiar de a greși. Însă Dumnezeu ne oferă întotdeauna ajutorul de care avem nevoie pentru a trece de la întristare la bucurie.

Și El dorește ca bucuria noastră să fie deplină.

Mai am o provocare pentru tine. Dacă nu știi prea multe despre Dumnezeu este vremea să încerci să îl descoperi. „Toți cei care cheamă Numele Domnului vor fi mântuiți”. Toți, te include și pe tine.

Pentru Domnul și pentru voi,

BUCURAȚI-VĂ!

Calotă Ionel, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor