Cardiacii

Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. Ezechiel 36:26

Fără îndoială, una dintre cele mai mari realizări ale științei medicale moderne, a fost intervenția chirurgicală pe cord deschis. Dar performanțele medicinei nu s-au oprit aici. Astăzi, medicii pot lua o inimă sănătoasă din pieptul unei persoane, apoi o pot „instala” în pieptul cuiva, a cărui inimă este incapabilă să-i mai susțină viața. 

Această intervenție extrem de complexă se numește transplant de inimă. Științific vorbind, un transplant de inimă, sau un transplant cardiac, este o operație/procedură chirurgicală de transplantare a unei inimi încă activă biologic, luată de la un donator, operație efectuată la pacienții cu insuficiență cardiacă în stadiu terminal sau care suferă de boală coronariană severă. Potrivit Wikipedia, primul transplant de inima umană din lume a fost realizat în 1967 de către Christiaan Barnard pe Louis Washkansky la Spitalul Groote Schuur din Cape Town, Africa de Sud; aproximativ 3.500 de transplanturi de inima, au fost efectuate anual, după anul 2007.

În aceeași măsură, noi oamenii, copii sau adulți avem nevoie de un transplant de inimă în sensul în care Biblia vorbește despre aceasta în textul nostru: o schimbare totală a gândurilor, emoțiilor, sentimentelor vechi și bolnave de ură, invidie, răutate, nesinceritate și câte altele. 
Lucrez ca profesor în câteva școli din București și întâlnesc nevoia aceasta de transplant zilnic, la unii dintre elevii mei, copii de vârsta gimnaziului, care uneori se poartă într-un fel care rănește dureros pe cei din jur. 

Întâlnesc în aceeași măsură nevoia de transplant la mine, atunci când îmi pierd răbdarea cu ei și sunt prea exigent sau le vorbesc aspru..

Dar voi dragi exploratori? Simțiți această nevoie? 

Există un singur Mare Chirurg care poate face acest transplant: Iisus Hristos. Faceți urgent o programare ( recomand să faceți asta zilnic) în rugăciune și veți vedea că nu va trebui sa așteptați prea mult! Ar suna interesant numele unei grupe: „Cardiacii” 

Motto: Facem transplant de inimă zilnic. 

Domnul cu voi!

Bărcăcianu Dănuț, – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video