Tu de cine asculți?

Ea i-a răspuns: „Voi face tot ce ai spus.” Rut 3:5

Maica Tereza (1910-1997) a fost o călugăriță catolică de origine albaneză care a fondat ordinul Misionarii Carității în Kolkata, India. Timp de peste 45 de ani, ea a îngrijit săracii, bolnavii, orfanii și muribunzii, conducând și extinderea Misionarilor carității, mai întâi în toată India, apoi și în alte țări. La 10 septembrie 1946, Teresa a avut ceea ce a descris ulterior drept „chemarea dinăuntrul chemării” atunci când a călătorit cu trenul de la Calcutta la mănăstirea Loreto din Darjeeling pentru odihna anuală. „Trebuia să plec din mănăstire și să-i ajut pe săraci trăind în mijlocul lor. Era o poruncă. A nu o urma ar fi însemnat o încălcare a credinței.” Tereza a adoptat cetățenia indiană, a stat câteva luni în Patna pentru a primi o pregătire minimală în medicină de la Holy Family Hospital, apoi s-a aventurat în mahalalele sărace. A înființat o școală la Motijhil, Kolkata, înainte să înceapă să-i îngrijească pe cei săraci și înfometați.

Maica Tereza a ales să asculte și să își dedice viața celorlalți. Tu de cine asculți? Îți asculți și îți respecți părinții? Bunicii? Profesorii? Îl asculți pe Dumnezeu?

Uneori, tinerilor le este greu să asculte sfaturile celor mai în vârstă, care au mai multă experiență. Unii consideră că adulții nu înțeleg dificultățile și problemele cu care ei se confruntă. Însă și Biblia ne dă modele și exemple de urmat. Exemplul de ascultare și de umilință al lui Rut ne amintește că vom fi răsplătiți din plin dacă ascultăm sfaturile înțelepte ale celor mai în vârstă care ne iubesc și ne vor binele. Ea o respectă pe Naomi atât de mult, încât ascultă cu atenție fiecare cuvânt. Deși Naomi o sfătuiește să facă ceva ce părea jenant sau ciudat, Rut acceptă și spune cu umilință „Voi face tot ce ai spus”. Credința lui Rut, manifestată prin fapte, este un exemplu pentru toți cei care se străduiesc să facă față problemelor din prezent.

Dacă manifestăm iubire loială asemenea lui Rut și urmăm exemplul ei de umilință, de hărnicie și de recunoștință, vom constata că și credința noastră va fi un exemplu pentru alții.

Andrada Sîngeorzan, Master Ghid – Conferința Conferința Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor