Nu te dezice de El

Dar părul capului lui a început iarăș să crească, după ce fusese ras. Judecători 16:22

Pe cine ai vrea să imiți, dacă ai avea această posibilitate? În pielea cui ți-ar plăcea să intri, dacă ai putea? Îmi amintesc amuzat de colecția mea impresionantă de cartonașe cu fotbaliști, strânsă cu multă pasiune și…gumă de mestecat (fiecare gumă Turbo era însoțită de un cartonaș). Îmi doream să devin fotbalist! Și pentru că nu mai aveam răbdare, m-am hotărât să-l copiez pe unul. Ronaldo Nazario! Cea mai simplă „replică” era tunsoarea.

M-am dus la nenea Bonț și m-am tuns chel, să fiu ca Ronaldo. Proastă alegere! Cel puțin în ce privește estetica! Am devenit obiectul batjocurii prietenilor mei. Capul meu a fost „proiectat” să rămână cât mai mult timp acoperit de păr! Visul meu de a deveni ca Ronaldo s-a transformat în scurt timp în speranța de a-mi recăpăta podoaba capilară. Așa cum am spus, problema mea a fost una estetică. A lui Samson? Ei bine, a lui a fost una de viață și de moarte! Lui Samson i-a plăcut să fie ca ceilalți. Și a făcut asta cu prețul părului.

Între Samson și Dumnezeu exista o înțelegere secretă. Dumnezeu îi oferă putere, iar Samson Îl ia ca model pe Dumnezeu. Samson nu își schimbă doar tunsoarea (nouă ni se pare o banalitate!), ci el rupe pecetea acestei înțelegeri. Odată cu părul, i-a fost rasă și puterea lui și, mai cu seamă, a intrat într-o zonă de conflict cu Dumnezeu. Ne găsim adesea în conflict cu Dumnezeu din cauza alegerilor greșite pe care le facem. Atunci când te lași furat de frumusețea iluzorie a modelelor contemporane, renunți la cee ace te face cu adevărat frumos în fața oamenilor și înaintea lui Dumnezeu. Știi care e vestea bună? Mie mi-a crescut părul, lui Samson la fel, ba mai mult – i-a revenit și puterea! Și acesta nu e meritul omului. Dumnezeu este Cel care face părul să crească. El este Dumnezeul celei de-a doua șanse. Acolo unde ai devenit slab, El de-abia așteaptă să te refacă după chipul Lui!

Ai grijă de înțelegerea pe care o ai cu Dumnezeu! Nu te dezice de EL!

Dorgo Adrian, Director Asociat Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor