Atât…

Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta. (Deuteronom 6:5)

Orice copilaș când este întrebat cât de mult te iubește, va deschide brațele la maxim și va spune: „atât!” Iar dacă întrebarea se va referi și la cât de tare poate să te iubească cu siguranța te va lua în brațe și te va strânge până va rămâne fără respirație. În adolescență înțelegem că iubirea nu se poate măsura așa ușor și că oricât ar fi de puternică dacă nu primește un răspuns pe măsură nu va aduce nici un rezultat semnificativ, ba dimpotrivă va duce suferință. 

Dragostea lui Dumnezeu pentru noi nu poate fi măsurată în nici un fel, nu are nici lungime, nici adâncime, este nemăsurată tocmai pentru că Dumnezeu este dragoste. Dragostea lui Dumnezeu poate însă să rămână fără rezultate în viața ta dacă nu primește din partea ta un răspuns pe măsură. Cea mai sigura cale spre succes, sau spre atingerea potențialului maxim, este să iubești pe Dumnezeu fără limitări. Fără dragoste de Dumnezeu orice realizare este trecătoare și fără sens. Te sfătuiesc să faci din ziua de azi o declarație de dragoste pentru Dumnezeu.

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video