Doar un Copil…

Ea va naște un Fiu, și-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale. Matei 1:21

Când venea un copil pe lume era o bucurie de nedescris. Pentru un popor subjugat toate speranțele stăteau în copiii care se nășteau. Poate ei vor aduce eliberarea și o lume mai bună. Așa era în vremea când s-a născut Isus. Tot Israelul aștepta cu nerăbdare eliberarea.

Într-o zi ajunge la templu o familie săracă. Erau acolo pentru a aduce înaintea lui Dumnezeu Pruncul și pentru a-i da un nume. Un preot care făcea același lucru de multă vreme a luat copilul sărac în brațe L-a închinat Domnului și i-a dat numele Isus – un nume comun în societatea de atunci. Apoi L-a înapoiat mamei Lui fără să știe nimic! Nu știa că a ținut în brațe pe Împăratul Universului! Nu știa că a dat numele Mântuitorului! Doar un bătrânel de rând, Simeon și o prorociță, Ana, au știut cine e cu adevărat acest Isus. Clipa în care Simeon l-a luat în brațe pe Mântuitor a fost cea mai măreață în întreaga lui viață.

Suntem la final de an. Nu știu dacă L-ai văzut pe Dumnezeu în viața ta în acest an. Dar știu că în graba noastră neglijăm să îl vedem pe Dumnezeu. Dumnezeu te-a însoțit și îți este aproape și acum. E aproape de tine să-ți dea mântuirea. Prinde-L de mână și mergi cu El până în veșnicii!

Adrian Dorgo, Coordonator Exploratori Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video