Semper paratus!

Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Marcu 13:32

„Semper paratus” este o expresie din limba latină care tradusă ar însemna ”Pregătit oricând!”. Expresia reprezintă motto-ul oficial al mai multor organizații între care Paza de coastă a Statelor Unite. Mi se pare că motto-ul acesta este semnificativ pentru noi, creștinii! În versetul biblic pe care îl avem în atenție intenția lui Isus nu este să exprime o lipsă de bunăvoință a lui Dumnezeu!

Nu trebuie înțeles că Dumnezeu ar ascunde de noi momentul revenirii lui Isus, găsind satisfacție în dezorientarea noastră. Nu! Dumnezeu nu Se ascunde de noi, nu vrea să ne ia prin surprindere, nepregătiți! Dimpotrivă! Singurul motiv pentru care momentul revenirii lui Hristos nu ne este descoperit este că pentru sănătatea noastră spirituală noi trebuie să fim Semper paratus, ”pregătiți oricând”, ”gata oricând”! Data viitoare când vei răspunde salutului explo ”Pentru Domnul!” și vei spune ”Gata oricând!” gândește-te și la această dimensiune: fii pregătit zi de zi și clipă de clipă pentru revenirea lui Isus! Pentru Domnul … Gata oricând!

Narcis Ardelean, masterghid, Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video