Ești fiul Tatălui tău

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

„I’m a Jew and I’m proud” îmi suna într-o zi în căști, în timp ce lucram. Nu știu cum de a ajuns YouTube-ul la ea, dar atât ritmul, cât și linia melodică se pliau pe atmosfera de care aveam nevoie – așa mi-a intrat în playlist și am început să fiu atent și la cuvinte. „Never be ashamed to be a proud Jew” – ok, ai o istorie frumoasă în spate, un popor care a supraviețuit genocidului, poporul ales de Dumnezeu, înțeleg. Cel puțin asta gândeam la primele cuvinte, pentru că la următorul vers melodia mi-a dat în cap: „It’s not what you’ve done, it’s how He made you”. Brusc, totul căpăta un cu totul alt sens; nu mai era o piesă care să mă apere de zgomotele din exterior, devenise o lecție, mai ales că în toată țara se vorbea de „marele protest al diasporei”. 

Știu că, măcar o dată, atunci când ai eșuat într-un anume lucru, ai dat vina pe condițiile vitrege din România. Știu că, măcar o dată, când abia reușisei să ajungi conștient la spital și când ai văzut că nu te bagă nimeni în seamă, ai zis „în străinătate nu ar fi fost așa, acolo eram tratat ca…”. Și mai știu că ai fi vrut să ajungi astronaut, poștaș, medic, pictor sau pianist, însă te-ai întrebat dacă-ți mai trebuie și o diplomă ca să fii „muritor de foame în țara asta”. 

Fii mândru că ești român, fii mândru că ești adventist, fii mândru că ești tu, pentru că așa te-a creat Tata. Nu ai ales tu să te naști aici sau să nu te pricepi la franceză, dar Tata ți-a dat alte daruri de care te poți mândri fără să păcătuiești. Printre ele mântuirea. Este gratuiă, este a ta. Trăiește ca un om mântuit, pentru că prețul a fost plătit de El.

Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video