Pe ultima sută de metri

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

Imagineză-ți că ești pe autostradă. Ești pe banda de viteză. Traficul e destul de mare așa că toată lumea merge încet chiar și pe banda pe care ești tu. Peste 10 km trebuie să ieși de pe autostradă luând-o la dreapta. Ai GPS-ul pornit dar volumul nu e dat la maxim.

La un moment dat, o mașină de pe banda din dreapta ta, încearcă să intre in fața ta. Ești frustrat de asta și nu îl lași. Acesta, în ciuda încapățânării tale, încearcă din nou și din nou și din nou să intre în fața ta. Nu ști de ce și începe să te enerveze din ce în ce mai tare. Și cu cât de enervezi mai mult, cu atât ești mai concentrat pe a nu îl lăsa pe el să intre. Esti atât de distras de ceea ce se întâmplă, încât nu auzi GPS-ul când îți spune că mai sunt 5km, 1km. De odată, te trezești din starea de concentrare in care te afli și îți dai seama că mai sunt 300 de metri până la ieșire. Te panichezi și nu ști ce să faci. Frânezi și îl lași pe cel care de vreo jumătate de ora încearcă să intre în fața ta să intre ca tu să poți intra în locul lui pe cealaltă banda ca să nu ratezi ieșirea.

Uneori, uităm să ne concentrăm la ceea ce trebuie și ajungem să fim mai concentrați asupra lucrurilor care ne distrag atenția de la scopul nostru. Și chiar asta vrea satana să facă: să de distragă de la Dumnezeu și de la lucrurile pe care vrem să le schimbăm în bine. De cele mai multe ori, eșuăm să facem ceea ce Dumnezeu vrea pentru că ne lăsăm distrași.

Petruta Suciu, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor