O casă nouă

Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. Ioan 14:1-3

„Te-ai mutat vreodată cu familia dintr-un oraş în altul? Uneori mutarea poate fi foarte dificilă, în special pentru copii. Tatăl lui Andrei a primit o slujbă nouă, într-un oraş din alt judeţ. Pentru că mai erau câteva luni până la sfârşitul anului şcolar, părinţii au decis că era mai bine pentru Andrei ca acesta să termine clasa a şasea la vechea lui şcoală. I-au explicat că vor căuta o locuinţă în noul oraş, apoi se vor întoarce după el. În tot acest timp, Andrei trebuia să rămână la nişte buni prieteni de familie, care vor avea grijă să nu-i lipsească nimic. În timpul cât a fost despărţit de părinţi, aceştia au vorbit cu el la telefon în fiecare zi. I-au alinat dorul, i-au liniştit temerile, i-au povestit cum arată noua locuinţă şi cât de mult o să-i placă. În primele zile ale vacanţei de vară, totul era pregătit şi Andrei s-a reunit cu familia lui. 

Întâmplarea aceasta se aseamănă foarte mult cu ceea ce a făcut Isus. A plecat să ne pregătească un loc în casa Tatălui Său. Şi a promis că se va întoarce să ne ia cu El. Ai credinţă! Isus se ţine totdeauna de cuvânt!”

Mirela Dascălu, Instructor de exploratori Vaslui

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video