O clasă divizată

Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

Se pare că cea mai veche îndeletnicire a oamenilor este aceea de a căuta motive de dezbinare. În anii 60 s-a făcut un experiment numit: „O clasă divizată.” În timpul lui într-o clasă de elevi a venit un oficial și a spus că au apărut niște studii care demonstrează că persoanele cu ochii albaștri sunt mai inteligente decât celelalte. Imediat elevii din clasa au început să se comporte în funcție de noua descoperire. Indiferent de rezultatele de până atunci, posesorii de ochi albaștri au început să fie mai buni la învățătură iar ceilalți mai disprețuiți inclusiv de ei înșiși. o ură imensă a cuprins întreaga clasă. După câteva săptămâni același oficial a venit să corecteze informația și să precizeze că de fapt rezultatele studiului sunt complet pe dos. Acum rezultate au început să apară în categoria cealaltă iar ura să își schimbe direcția. 

Culoarea ochilor, a părului, a pielii, înălțimea, greutatea, rezultatele și multe alte deosebiri dintre noi pot fi tot atâtea motive de ură, de invidie, de discriminare în ultimă instanță. Ori de câte ori intri în acest cerc al urii de fapt îți manifești lipsa ta de dragoste față de Dumnezeu.

Privește azi cu atenție la unul din colegii tăi pe care nu-l poți suferi și caută în el cel puțin un motiv care să te facă să vezi dragostea lui Dumnezeu în el.

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video