Dragoste de frate

Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

Când inundațiile au lovit, în ianuarie 2011, zona orașului Toowoomba din statul australian Queensland, Jordan Rice, un copil de vârsta ta (13 ani), era într-un automobil împreună cu mama lui, Donna, și fratele mai mic (10 ani), Blake.

Fuseseră plecați să cumpere uniforme școlare și se întorceau acasă. Apa le-a împresurat mașina al cărei motor s-a oprit. După ce au apelat telefonic serviciile speciale de intervenție, văzând că apa se ridică tot mai sus, cei trei s-au refugiat pe capota mașinii. Atunci când un salvator s-a apropiat de el, deși era speriat de ape, cu atât mai mult cu cât nu știa să înoate, Jordan a refuzat să plece, spunând: ”Salvează-l mai întâi pe fratele meu!”. După ce Blake a fost pus la adăpost, salvatorul s-a întors la Jordan și mama lui dar, din nefericire, aceștia au fost luați de ape, găsindu-și, tragic, sfârșitul!

Tu Îl iubești pe Dumnezeu? Maniera în care îi iubești pe cei de lângă tine (părinți, bunici, frați, surori, prieteni, colegi …) confirmă acest lucru? Atenție! Dragostea înseamnă mai mult decât o simplă declarație: ea te face să dăruiești mult, uneori totul! Asemenea lui Jordan …

Narcis Ardelean, masterghid, Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video