Măreția

Sunt încredințat că Acela care a început în voi această bună lucrare, o va isprăvi pînă în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

Datorită cercului de prieteni ai tatălui meu care periodic se întâlneau și povesteau întâmplări pe care le-au trăit dar care mie mi se păreau din epoca de piatră, am rămas cu o mare pasiune pentru istorie. Una din lecțiile pe care le-am învățat din istorie este că nici un eveniment nu apare din întâmplare. Că totul este fie plănuit de Dumnezeu fie îngăduit de El. Bill Graham spunea că după atentatele din 11 septembrie 2001 lumea se întreba unde a fost Dumnezeu. Răspunsul lui era: „L-ați dat afară din școli, din instituțiile publice, din armată, din parlament și în general din majoritatea caselor și acum întrebați unde este?”

Dumnezeu te-a creat pentru măreție, nu pentru prosperitate sau pentru bucurii vremelnice. El vrea să desăvârșească această lucrare în tine. Toate imperfecțiunile tale sunt cunoscute de El și au rolul de a-ți forma caracterul. 

Ești singura persoană care îl poate împiedica pe Dumnezeu să aducă măreția în viața ta. Lasă-L să își desăvârșească lucrarea. Unele părți ale procesului pot fi dureroase dar sunt indispensabile pentru măreție.

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video