Din cenușa deznădejdii

Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

„Cunoşti pe cineva care a trecut printr-o nenorocire? Sau poate chiar tu ai avut parte de aşa ceva? Cum te simţi atunci când treci printr-o nenorocire? Dar după? Crezi că poţi uita o nenorocire și efectele ei, după ce ai trecut prin ea?

Vreau să îţi spun câteva cuvinte despre pasărea Phoenix. Este doar o legendă, aceasta neexistând în realitate. Este o pasăre mitică longevivă, care are proprietatea distinctivă de autoincendiere și regenerare din propria cenuşă. Ea nu se poate reproduce, de aceea ar exista una singură. Pasărea simte când viaţa îi este pe terminate, aşa că îşi face un cuib din plante aromatice și tămâie, căruia îi dă foc. Se întinde în cuib, arzând odată cu el, din cenuşă formându-se o altă pasăre.

Când vine nenorocirea, să fii convins că gândurile de lui Dumnezeu cu privire la tine sunt de pace. Nenorocirea, deşi are capacitatea de a-ţi strica viitorul, te aduce în pragul deznădejdii, te poate ajuta să renaşti din ‚propria cenuşă’. Dumnezeu doreşte să îţi dea „un viitor și o nădejde”. Cine Îl poate împiedica?

Ștefan Mateaș, coordonator Zona Buzău, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video