Ecuație

Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

Câte întrebări dificile… Este greu de crezut că Pavel a concentrat atâtea necunoscute într-o ecuație fără să urmărească un rezultat. Toate întrebările duc însă spre o singură rezolvare: oamenii Îl vor căuta pe Dumnezeu și vor crede în El dacă mai înainte de toate va fi fost cineva care să le spună despre El. Iar acel propovăduitor nu este altcineva decât cel care citește. Da, tu! Atâtea lucruri uimitoare, atâtea minuni și întâmplări prin care L-ai descoperit pe Dumnezeu nu merită să rămână ascunse. Vorbește despre ele! Spune altora cât de mult înseamnă Dumnezeu pentru tine, cum îți vorbește în fiecare zi din Cuvânt, cum îți deschide ușile când nu mai vezi nicio ieșire. Nu trebuie să fii un mare evanghelist. Nu trebuie să fii teolog ca să poți spune cum îți ascultă Dumnezeu ruga. O mărturie personală simplă și adesea stângace poate fi mai valoroasă decât cea mai elocventă predică. Nu e greu. 

Iar odată ce vei încerca, vei vedea că însuși sufletul tău va fi săturat de mărturia pe care o vei oferi. Ce-ar fi să începi chiar azi?

Dorin Cristea, director de tineret, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video