Vestea bună!

Apoi le-a zis: “Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. Marcu 16:15

„Cuvântul evanghelie vine din limba greacă, evanghelion și înseamnă „veste bună”. Folosirea expresiei a primit mare relevantă după bătălia de la Marathon când 10.000 de greci au învins 30.000 de perși. În Atena toată populația aștepta să afle deznodământul luptei. De pe câmpul de luptă un soldat a alergat distanța de peste 42 de kilometri iar când a ajuns în Atena a reușit să strige doar un cuvânt: „Evanghelion!”, apoi a murit. În cinstea lui avem până astăzi proba atletică numită maraton.

Cei care mărturisesc că sunt urmași ai lui Hristos, sunt îndemnați să ducă o veste bună. Vestea că orice om poate fi salvat. Bârfa, ura, defăimarea și alte astfel de păcate ar trebi să fie total străine de vocabularul lor. Alege azi duci și să fii o veste bună. Mai mult decât titluri și distincții societatea are nevoie de caractere și de speranță. „

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor