Oferta vieții

Iată Eu stau la ușă, și bat. Dacă aude cineva glasul meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine. Apocalipsa 3:20

Știai că textul acesta scoate în evidență una dintre cele mai importante calități ale lui Dumnezeu și în același timp diferența fundamentală dintre creștinism și celelalte religii ale lumii? Și anume aceea că Dumnezeu este Inițiatorul mântuirii. Dumnezeu este acela care-l caută pe om, și nu invers. În celelalte religii ale lumii omul încearcă să câștige grația divină. Domnul știe că „Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.” (Rom. 3:11) De aceea face El primul pas fără să se aștepte ca omul să-i intre cu ceva în grație. Vine cu eleganță acolo unde ne aflăm, ne bate la ușă și ne face oferta vieții: de a cina cu El în Împărăția Sa.

În ce-L privește, se ține de cuvânt și continuă să bată. În ce ne privește, riscăm zilnic să fim bruiați de oferte alternative care nu fac altceva decât să ne asurzească și să ne împiedice să auzim bătaia și glasul Lui. Acela care știe să facă diferența dintre voci și Îi deschide ușa, va intra în viața veșnică. Apropo, mă opresc aici, cred că bate Cineva la ușă!

Robert Lungu, pastor

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video