Scara noastră

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

Fiind copil tare-mi plăcea să mă cațăr în pomii înalți mai ales în aceia în care găseam cuiburi de păsărele cu ouă sau pui. Îmi plăcea să ajung pe înâlțimi și locuri pe unde ceilalți copii nici nu îndrăzneau să viseze. Mă cățăram pe garduri, pe case și chiar pe stâlpii de electricitate. Când întreceam măsura eram și pedepsit pe măsură. Însă pe clădirea școlii nu mă urcasem niciodată. Dar într-o zi am găsit soluția. În spatele școlii era un stejar așa de gros de era nevoie ca trei să ne dăm mâinile pentru a-l cuprinde. Avea trei crengi mari, iar una dintre ele cât un copac normal de mare se întindea deasupra acoperișului școlii. A fost o adevărată provocare să-l cațăr, dar am ajuns și pe cea mai înaltă clădire din sat. 

Orice țintă, oricât de măreață, oricât de dificilă de realizat, poate fi atinsă în viață dacă găsim un mijloc de a ajunge la ea. Ca să călătorim de pe un continent pe altul am construit vaporul, iar mai târziu avionul, iar pentru a ajunge de pe pământ pe lună sau aproape de stele am construit nave spațiale și sateliți. Dar pentru a ajunge la Dumnezeu ce putem face? Într-o zi Iacov a visat o scară așezată pe pământ care ajungea până în cer. Pe ea urcau și coborau îngerii. Biblia spune că această scară îl simbolizează pe Isus. Prin El ajung îngerii la noi și prin El avem cale de acces în Rai.

Croitoru Ionuț, pastor, Transilvania de. Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video