Doar Isus!

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

„Prin anii 1950 în statul California din SUA, a avut loc un incident mai deosebit. O tânără fusese reținută de poliție pentru depășirea vitezei legale de circulație. A fost adusă în fața judecătorului și i s-a aplicat o amendă. Judecătorul a citit acuzația și a întrebat-o: “Ești vinovată?” Tânăra a răspuns: “Sunt vinovată”. Judecătorul a pronunțat sentința. O amendă de 100 de dolari sau 10 zile de arest. Atunci s-a întâmplat un lucru nemaipomenit in analele judiciare: Judecătorul s-a ridicat, și-a scos roba, a înaintat în fața curții, și-a scos portofelul din buzunar și a plătit amenda. El își iubea fiica, dar în același timp era judecător. Fiica lui încălcase legea, și el nu putea să-i spună pur și simplu: “Pentru că te iubesc, te iert. Poți pleca.” (Josh McDowell în cartea “Mai mult decât un singur tâmplar)

Dacă ar fi făcut astfel, el ar fi fost un judecător nedrept. El trebuia să respecte legea. Dar fiindcă își iubea fiica, dragostea lui față de ea l-a făcut să-și scoată roba de judecător, să vină și să o reprezinte în calitate de tată, plătindu-i datoria.

Omul Isus Hristos – acesta este singurul mijlocitor între Dumnezeu și oameni: imparțial, dar de partea ta.

Adrian Bob, Colaborator Exploratori Cluj-Napoca

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video