E ceva ascuns…

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

În vremurile străvechi, un împărat a pus pe oamenii săi să așeze un bolovan pe un drum. Apoi s-a ascuns în tufișuri și a urmărit să vadă dacă cineva v-a mișca bolovanul din cale. Unii dintre cei mai bogați negustori și oameni de la curtea regelui au trecut și pur și simplu pe lângă bolovan, ocolindu-l.

Mulți oameni au dat vina pe rege pentru că nu a ținut drumurile curate, dar niciunul nu a făcut nimic pentru a îndepărta piatra.

Într-o zi, a venit un țăran care își ducea legumele la piață. Când s-a apropiat de bolovan, țăranul și-a scos povara și a încercat să împingă piatra din cale. După multă trudă și oboseală, în cele din urmă a reușit.

După ce țăranul sa întors să-și ridice legumele, a observat o pungă situată pe șoseaua unde era bolovanul. Punga conținea numeroase monede de aur și un mesaj de la rege prin care explică faptul că aurul era pentru persoana care a reușit să îndepărteze bolovanul de pe drum.

Fiecare obstacol pe care-l întâlnim ne oferă ocazia de a ne îmbunătăți situația, iar în timp ce plângem, lenevim, alții creează oportunități prin inimile, generozitatea și voința lor de a face lucrurile așa cum Dumnezeu dorește de la noi pentru a ne putea oferi la sfârșit viața veșnică.

Estera Dan, Instructor Exploratori Zalău

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video