Rețete pentru a greși corect

Toți greșim în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit, și poate să-și țină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

Cât este de adevărat! Toți greșim. În multe feluri… Și dacă ar fi să ne gândim în câte feluri, ar fi o listă foarte lungă. Dar astăzi ne concentrăm pe vorbire. Nu toți au slăbiciunea asta, dar cei mai mulți dintre noi greșim aici. Și cum să nu fie așa? Părinții mă enervează, eu ripostez! Profesorii au prea multe cerințe, eu comentez (mai în șoaptă, ce-i drept!). Fratele meu îmi intră prea mult pe teritoriu și doar n-o să stau cu mâinile în sân.

Și cu toate acestea, ce pot face? Stă în puterea mea să fac ceva? Da! Să vorbesc mai puțin. Și nu mă refer la orele de curs, ci atunci când părinții au nevoie de ajutorul meu, când profesorii mă provoacă la un proiect interesant. Ce-ar fi să fiu mai îngăduitor cu fratele meu, că doar sunt modelul lui (mi-a zis-o de multe ori).

Azi îmi propun să nu mai greșesc în multe feluri. Voi începe cu vorbirea. Voi fi mai calm. Voi vorbi mai puțin. Voi fi mai blând. Și mâine la fel!

Alina Mogheri, Instructor exploratori, Trans. Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video