Uau! „ciocul mic”

Dimpotrivă, fiți buni unii cu alții, miloși, și iertați-vă unul pe altul, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos. Efeseni 4:32

„Taci din gură!”, spunea apăsat mama. Eram prin clasa a VI-a și nici prin cap nu îmi trecea să-mi închid gura. Ca o mitralieră înfierbântată, ciuruiam liniștea din casă. Nu aveam de gând să capitulez. Eu am dreptate. Mama în nici un caz. Așa calculam moementul de atunci. Prin urmare, mama a stăvilit puhoiul de cuvinte printr-o dreaptă palmă eliberatoare.

Ei, bine. Palma a fost doar avertizorul, ce a urmat a însemnat totul. Glasul apăsat și ferm al mamei, împletit cu suferința interioară a sufletului matern mi-a prezentat valoarea tăcerii. Să știi să taci, când te aprinzi. Să poți controla gura când se transformă în praștie de pietre. E starea de copil echilibrat, bine crescut. Puterea echilibrului în vorbire, reprezintă dovada autodisciplinei. Înțelegi cât de valoroasă este zicala: „ciocul mic!”. Păstrează-ți azi vorbirea în frumusețea ascultării.

Doru Parascineț, Director Tineret, Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video