Capcana

Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

Natura păcătoasă a fiecăruia dintre noi este vizibilă prima dată în viață în forma lăcomiei. Unui copil mic care a primit o jucărie de care s-a îndrăgostit este imposibil să i-o iei. Va spune mereu: „a meu!”

Am citit despre modul în care prind un trib din Africa maimuțele. Ei folosesc un dovleac în care fac o gaură mică, cât să intre mâna maimuței, apoi pun în dovleac multe alune prăjite și câteva greutăți, astfel ca să facă dovleacul greu de mișcat. Mirosul apetisant de alune atrag maimuțele care lacome din fire umplu pumnul cu alune. Numai ca nu mai pot să scoată mâna afară din dovleac. Se zvârcolesc în jurul dovleacului, scot tot felul de sunete dar nu deschid pumnul. Pe cele mai multe dintre ele lăcomia le costă viața. O simplă renunțare la alunele din pumn le-ar salva. 

Tu ce ții atât de strâns de tine încât te poate costa viața? Jocurile, telefonul mobil, moda, dorința de a avea mereu dreptate? 

Descoperă azi măcar un singur lucru care îți alimentează lăcomia și fă un plan prin care să-l controlezi tu pe el.

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video