Jocul mulțumirii

Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

Pollyanna era o fetiță de nouă ani, orfană de mamă, dar care avea un tată iubitor care o creștea. Pentru că aveau foarte puțini bani, toate rochițele Pollyannei erau primite cadou de la oameni binevoitori. Cu ocazia Crăciunului cineva le-a dăruit o cutie mare și Pollyanna spera ca printre lucrurile din cutie să găsească și o păpușă. Dar când au deschis cutia au găsit doar haine pentru adulți și o pereche de cârje pentru copii. Pentru a o ajuta să treacă peste dezamăgire tatăl ei a învățat-o jocul mulțumirii – în fiecare situație din viață să găsească un motiv de recunoștință. Astfel Pollyanna a ajuns să fie bucuroasă pentru că are două picioare sănătoase și nu are nevoie de cârjele pe care le primise.

Pe măsură ce exersa jocul mulțumirii Pollyanna a devenit conștientă de tot mai multe lucruri pentru care putea fi recunoscătoare, chiar și în perioade grele, dureroase sau de sărăcie. Entuziasmul ei pentru viață a devenit contagios – oameni mari, bogați, dar posomorâți și nemulțumiți au învățat că se pot bucura de un strat frumos de flori, de curcubeu sau de o plăcintă gustoasă.

Tu pentru ce ești recunoscător? Nu uita că mai presus de lucrurile materiale care îți pot aduce satisfacție, cea mai mare comoară sunt oamenii dragi pe care îi ai alături.

Alexandru Dobrin, pastor, Transilvania de. Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video