Caii speciali

Dacă îți vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ți faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfințești pe Domnul, slăvindu-L, și dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale și nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul, și Eu te voi sui pe înălțimile țării, te voi face să te bucuri de moștenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit. Isaia 58:13-14

Unchiul Gheorghe Nicoară, om blând, cu vorbă rară și caldă, începu a cărunți și puterea, care odată era din belșug, a început să îl părăsească. Făcu planul să vândă caii: caii lui. Dar era o problemă: ei nu au lucrat niciodată sâmbăta. Caii lui cunoșteau ziua de vineri, ziua pregătirii pentru Sabat. Dacă te prindea vinerea la amiază cu ei pe câmp, nu-i mai puteai ține pe loc. Începeau să fie agitați și orice piedică încercai să le pui, ei plecau spre casă. Odată ajunși în grajd, se linișteau ca niște pisicuțe.

Este normal ca ziua pregătirii pentru Sabat să fie mai agitată. Este ziua în care nu poți întârzia! Urmează o zi care nu este a ta, este Ziua Domnului. Nu te lăsa mai prejos acestor cai care nu aveau nici ceas și nici capacitățile pe care le ai tu!

Ionel Indricău – masterghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video