Paradoxuri

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celorce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

Te-ai întrebat vreodată dacă Dumnezeu conduce istoria omenirii sau chiar istoria ta? Cât de mult ești preocupat de logica evenimentelor din viața ta? Există vreo logică? Paradoxurile din viața omului au condus de-a lungul timpului la acceptarea teoriei hazardului: nimic din ce se întâmplă în viață nu are logică. Chiar dacă Dumnezeu este păstrat pe fundal, El a fost scos din viața concretă, tocmai din pricina acestor paradoxuri, binele și răul laolaltă.

Apostolul Pavel oferă o perspectivă unică în istoria gândirii. Viața trebuie privită în ansamblul ei. Evenimentele din viața personală, plăcute sau neplăcute, nu trebuie privite individual, ci înțelese din pespectiva Scripturii. Nimic nu se întâmplă fără voința lui Dumnezeu. Cineva poate vedea hazard în viață. Dar un copil al lui Dumnezeu Îl vede pe Dumnezeu care, prin toate evenimentele din viață, urmărește realizarea unui bine. Acest bine este transformarea după chipul Fiului Său.

Marius Mitrache, pastor

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video