Bomba

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celorce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

Îți place să fi chițibușar? Te provoc să descoperi singur diferențele dintre cele patru forme în care Dumnezeu te încurajează astăzi:

Romani 8:28

„Și știm că în toate lucrurile, Dumnezeu lucrează pentru binele celor ce-L iubesc, celor ce-au fost chemați după planul Său.” (NIV)

„Și știm că pentru cei ce-l iubesc pe Dumnezeu toate lucrurile lucrează spre bine, pentru cei chemați după scopul Său.” (ESV).

„Și știm că toate lucrurile lucrează împreună pentru binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, celor ce sunt chemați după planul Său.” (KJV)

„De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Său.” (V D. Cornilescu)

Acum că ai făcut o muncă de exeget, te provoc la meditație: câte lucruri ai de făcut astăzi? Te-ai gândit vreodată că Dumnezeu este prezent în toate momentele? De câte lucruri neplăcute vei avea parte astăzi? Te-ai gândit că prin toate lucrurile acelea Dumnezeu îți vrea binele?

În 2004, pe data de 11 martie, fratele meu cobora din apartament și se grăbea spre locul de muncă. Și-a servit micul dejun în grabă și tot în grabă mergea spre stația de autobuz. Era una din zilele importante și bine înțeles, chiar atunci se întâmpla să întârzie. Deși l-au trecut sudorile alergând după autobuz, l-a pierdut. Nu trece multă vreme și o zarvă stranie a cutreierat întreaga lume: o bombă a făcut ravagii la metroul din Madrid. Cu inima zguduită, și-a spus: „Autobuzul pe care l-am pierdut m-ar fi dus tocmai în miezul dezastrului.” 

Te îngrijorezi de lucrurile prin care treci? Nu uita că toate lucrurile lucrează spre binele tău. Secretul este unul singur: iubește-L pe Dumnezeu și rămâi loial chemării. Și astăzi ești chemat:

Pentru Domnul, gata oricând?

Daniel Nițu, coordonator exploratori Zona Ialomița, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video