Busola de aur

Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

În acest verset întâlnim expuse, într-un mod extraordinar, extremele trăirii ființei umane. Atenție! Ele pot fi și izvorul motivațiilor tale. Orice faci din duh de ceartă este departe de Dumnezeu și-ți provoacă durere și suferință adâncă în suflet iar semenului tău îi poate aduce ofensă sau dispreț. De asemenea, tot ce încerci să faci pentru slava ta deșartă poate fi mai întâi plăcut, dulce…dar mai apoi, amar și, în mod sigur, va contribui la dezamăgirea ta profundă. Vei constata că lumea aceasta nu se mai satură să amăgească oameni inocenți și sinceri, care,  în schimb, pot să aleagă să-și pună viața lor prețioasă în mâna iubitului nostru Mântuitor.  

Textul acesta, atât de frumos reprezintă ”busola de aur a credinței” noastre. El ne arată că ”în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuși și fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora”,  pentru că așa a făcut ISUS! EL trebuie să fie modelul nostru! Pe măsură ce devenim mai umili și alegem să ne răstignim firea noastră, așa, oricât de mici am fi, vom ajungem să gustăm și să cunoaștem puterea binecuvântată a lui Isus de salvare a oamenilor, dintre care cel dintâi ești tu.

Marcel Asanache

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video