Ceasul

Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

CEASUL 

Așa-i că îţi dorești să fii special și pentru asta faci orice efort? Să știi că poți fii deosebit doar fiind tu însuţi, pentru că ești unic. Cunosc un copil obișnuit căruia nu-i place lăudăroșenia, sau, cum spune Pavel, lucrurile făcute din „slavă deșartă”. Insă în clasa lui a te lăuda cu prețul noilor achiziții e ceva obișnuit. Băiatul a primit într-o zi în dar de la tatăl lui un ceas de mână frumos şi scump. A doua zi colegii l-au iscodit: „Cu cât l-ai luat?” „Cu 5 lei de la Ocska!” (în traducere, piața de vechituri). Ce părere ai, a fost deosebit? Te asigur că da! El a dovedit marele curaj de a sfida nonvaloarea. Nu contează ceea ce ai, ci ceea ce ești. Toți eroii, bogaţi sau săraci, au fost atât de speciali încât li s-a dus vestea până la noi. Iar Isus i-a întrecut pe toți. Copile drag, care poate încă mai porți acel ceas pe mână și tu copile drag care doar ți-l dorești, să știi că cele mai mari averi sunt acelea care nu sunt de cumpărat. Laudă-te doar cu ceea ce ești şi cu cât ești de iubit. Și atunci vei fi deosebit. Așa îţi doresc, copil deosebit!

Cipriana Gedo, instructor exploratori, Nazna, Conferința Transilvania Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video