Valoarea adevărată

Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

A fost odată un grup de prieteni. Erau atât de apropiați, încât mâncau împreună petreceau aproape tot timpul împreună. Chiar au renunțat la carierele lor pentru a păstra prietenia. Toate au mers bine până când în mintea unuia s-a născut complexul superiorității. Își dorea să fie văzut mai presus decât ceilalți. Doar că la fel au început să gândească toți! Prietenia a început să se clatine serios. Atunci, Isus a luat ștergarul și ligheanul cu apă, a îngenuncheat și le-a spălat picioarele. El era cel mai mic, dar Cel Mai Mare dintre ei. I-a spălat picioarele chiar și lui Iuda, care urma să-L vândă. Am găsit un citat frumos: „Adevărata valoare a unui om constă în felul în care îi tratează pe cei care nu pot să îi ofere nimic bun în schimb.”

Astăzi fii un om valoros!

Adrian Dorgo, Coordonator Exploratori, Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video