Fără mofturi

Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

„În secolul XXI se spune că nu mai contează ceea ce faci tu însuți, ci cum știi să-i motivezi pe cei ce te înconjoară. Un exemplu perfect sunt câinii. Câinele nu-și face griji: „Mai întâi du-mă acasă, hrănește-mă, spală-mă, apoi voi da din coadă.” El, dând din coadă, demonstrează afecțiunea și sentimentele, apoi primește în schimb ce i se cuvine. Cu toate acestea, el nu-ți cere nimic să-i dai. El se comportă în așa fel, încât tu singur îi dai ceea de ce are nevoie.

Cățeii nu fac mofturi când trebuie să-și arate atașamentul și dragostea. Când un cățel ține la o persoană, îi arată asta. Așa că ar trebui să le urmăm exemplul. Micile semne și gesturi cu înțeles pe care le arătăm celorlalți au un impact major asupra relațiilor pe care le avem sau le putem dezvolta. Mările și oceanele nu pot exista fără fiecare particulă de apă. Fiecare om își joacă propriul rol în această lume. Suntem cu toții o mică parte a întregului și avem datoria să lucrăm pentru binele altora. Aceasta a făcut Dumnezeu, înainte ca noi să facem ceva, El a făcut totul pentru noi…”

Sorin Bălăceanu, Instructor de exploratori Pătrăuți

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video