Invențiile lui Dumnezeu

Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

Dacă vom căuta pe internet cei mai înțelepți oameni care au trăit pe pământ vom fi direcționați către Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Issac Newton, Galileo Galilei, etc. Sunt mulți oameni care îi califică pe cei deștepți ca fiind înțelepți și invers. Biblia vorbește de aproximativ 420 ori despre înțelepciune, cam de 10 ori la fiecare 28 de pagini. Acest lucru atestă importanța acestui subiect. Cine a fost cel mai înțelept Om care a trăit pe acest pământ? Isus este înţelepciunea noastră. 1 Corinteni 1:30 

El, nu doar că posedă înțelepciunea, ci El reprezintă Modelul Suprem al Înțelepciunii, iar creștinii, trebuie să-I calce pe urmele și să strălucească asemenea Lui. De fapt, de-a lungul istoriei umane aceștia au luminat prin invențiile înțelepciunii (90% din invenții vin din creștinism): 

• creștinii au inventat spitalele; 

• creștinii au inventat universitățile; 

• creștinii au fost inițiatorii educației publice, gratuite; 

• creștinii au început orfelinatele

Oare câte invenții se mai află încă închise în seiful lui Dumnezeu, așteptând doar oameni înțelepți și timpul potrivit pentru a fi scoase? Este timpul ca Înțelepciunea să strălucească și prin tine…azi și în veci de veci!

Lucian Răcilă, director departament educaţie

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video