LUMINA ÎN ÎNTUNERIC

Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului, și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac și în veci de veci. Daniel 12:3

Odată, un copil a fost întrebat ce anume luminează mai puternic? Soarele sau luna și stelele? Copilul a răspuns că luna și stelele deoarece ele luminează în timp ce este întuneric, în timp ce soarele luminează ziua, când este lumină. Deși pare doar o glumă, aceasta conține și un sâmbure de adevăr pentru că atunci când este întuneric, cea mai slabă luminiță se vede mult mai ușor. Stelele sunt pe cer și ziua, dar ele nu se văd de lumian orbitoare a soarelui. Dar când soarele apune, întunericul le scoate în evidență. 

Chiar dacă suntem mici și neînsemnați, dacă ne trăim credința, vom lumina ca niște stele în întuneric. Uneori o vorbă frumoasă spusă într-un moment de provocare, alteori un gest frumos sau o atitudine răbdătoare vor da mărturie că noi reflectăm lumina cerului. La fel ca luna, nu putem produce lumina dar putem s-o reflectăm pe aceea care vine de la Domnul Isus. Alege astăzi să strălucești prin felul tău de a fi, chiar dacă în jurul tău este întuneric.

Beniamin Anca, Pastor – Instructor Exploratori, Cluj – Napoca

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video