Bucurați-vă!

Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

Apostolul Pavel, în epistolele sale, de câteva ori ne adresează cuvintele: „Bucurați-vă!” Este ușor să ne exprimăm bucuria atunci când totul merge bine, dar cum procedăm atunci când trecem prin greutăți?

În urmă cu câțiva ani, fratele meu trecuse printr-un accident vascular cerebral… Recunosc, mi-am pus întrebarea: „de ce, așa de tânăr?”, de-abia împlinise 50 de ani. Îi sunt recunoscătoare Domnului, că a trimis o prietenă dragă care m-a îndemnat să găsesc în fiecare zi 5 motive de mulțumire la adresa lui Dumnezeu. La început motivele mele de mulțumire erau cam sărăcăcioase, dar pe zi ce trecea deveneau mai dese, mai bogate. Aveam bucurie în inimă când fratele meu mă recunoștea, îmi zâmbea, îmi adresa câteva cuvinte. Și da, eram bucuroasă că îl mai văd o zi, apoi încă o zi…

Săptămânile acelea au fost grele, dar privind înapoi, nu am putut să nu observ cât de minunat a condus Dumnezeu lucrurile, câte încurajări am primit din partea Lui, atunci când aveam cea mai mare nevoie. Îi mulțumesc că mi-a reamintit să mă bucur indiferent de împrejurări, să mă rog, menținând vie relația cu El și să fiu mulțumitoare „pentru toate lucrurile”.

Csete Csilla Edith, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video