Sămânța recunoștinței

Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

Există o legendă care vorbește despre un om rătăcit, care a găsit după mai multe zile un hambar roșu.  Căutând un adăpost de frig și vânt a intrat.  După ce s-a obișnuit cu întunericul din interior, spre uimirea sa, a descoperit că era în hambarul în care își ținea Satan semințele pentru semănat în inima oamenilor. Mai mult curios decât speriat, a aprins un chibrit pentru a vedea mai bine.  Așa a descoperit că sămânța descurajării era în cantități industriale în comparație cu alte semințe.  

Nici nu se stinsese bine chibritul, când în hambar a intrat un demon pentru a lua o nouă rezervă de semințe.  Așa că omul l-a întrebat de ce sămânța descurajării era în cantintate așa de mare în comparație cu altele. „Pentru că se prind cel mai bine și cel mai ușor.”  „Cresc peste tot?, l-a întrebat omul. „Nu”, a răspuns demonul oarecum dezamăgit, “nu cresc deloc în inima celor recunoscători”.  

Mulțumește lui Dumnezeu pentru tot ce ai.  Fii recunoscător.

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video