„Vă rog frumos”

Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12

„Vă rog frumos”

Știu că îți place ca mama și tata, profesorii și prietenii să se poarte foarte frumos cu tine, așa-i? Ai vrea ca mereu să auzi cuvinte plăcute și să fii mereu întâmpinat de un zâmbet larg. Însă vreau să te întreb; tu cum te porți cu ceilalți? 

Mama mea ne-a învățat pe mine și fratele meu că, deși nu suntem foarte bogați, avem alte lucruri mai importante: putem fi politicoși, amabili și respectoși cu cei din jur. Am fost învățați să spunem „vă rog frumos”, „mulțumesc”, să folosim apelativele „doamnă/domn” pentru a ne adresa celor din jur, să nu vorbim urât și multe altele. Am fost învățat să respect și voi fi respectat, să iubesc și voi fi iubit, să ajut și voi fi ajutat.

Un studiu recent arată că oamenii cu o atitudine adecvată, care colaborează în mod eficient cu ceilalți, sunt preferați de angajatori și ocupă funcțiile cele mai înalte. 

Astăzi te provoc să-i respecți pe cei din jurul tău, să te comporți cu ceilalți frumos. Nu uita, acesta este sfatul din partea lui Dumnezeu pentru tine, este atât de prețios, nu-l neglija și vei ajunge cel mai sus…în Cer!

Claudiu Țepuș, pastor tineret Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video