Ce Dumnezeu mare ai!

Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

Într-o zi de vară a venit o vecină în vârstă la noi, să-i ducem covoarele la spălătorie. Doar eu eram acasă.  Neavând mașină, le-am  dus cu bicicleta, asigurând-o că i le voi aduce și înapoi.

Zilele au trecut și vecina nu a mai dat nici un semn, așa că eu am uitat de ea. Mi-am luat câteva zile libere și m-am hotărât să merg la soțul în pastoral, duminică dimineață. Sâmbătă seara a venit vecina și m-a anunțat că luni putem lua covoarele, iar când a aflat că voi pleca a doua zi și n-o pot ajuta, a fost foarte dezamăgită. M-am despărțit de ea lăsând-o supărată.

După ce am intrat în casă m-am rugat: “Doamne, ce mărturie las eu despre tine? Ce să fac?” Nici nu am terminat rugăciunea și mi-a venit gândul să mă duc la spălătorie, dar rațiunea îmi spunea că nu am ce căuta acolo, deoarece este sâmbătă seară. Întrucât gândul persista, am pornit spre spălătorie. Acolo era pustiu și gol. Dar o femeie se uita lung la mine, din curtea spălătoriei. . I-am spus problema mea și întâmplător era chiar mama patronului. M-a poftit înăuntru, i-am zis numele vecinei și mi-a dat covoarele.

Când am bătut la ușa vecinei a rămas fără cuvinte, iar după ce i-am povestit totul a exclamat plină de bucurie: “Ce Dumnezeu mare ai!”

Tudorascu Ibolyia, Intructor exploratori, Tr.Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video