Maxi taxi și recunoștință

Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

Era în luna mai. O duceam pe viitoarea mea soție la serviciu. Rămăsesem ultimii în microbuz. Când să coborâm, vede un portofel și un Nokia 7+ între scaun și fereastră. Le luăm și coborâm înainte să se închidă ușile. Care crezi că ne-a fost primul gând? Să le returnăm.

Dar cum? Să mergem la bancă, mai bine nu; banca deschide abia mâine și el poate că deja le caută. Avea 2 carduri bancare. Pe ele un nume de bărbat. Îl chema Paul. Bani, vreo 300 RON, o nimica; poate erau ultimii bani până la sfârșitul lunii. L-am căutat după nume pe Facebook; i-am scris pe Messenger: nimic! După profil era născut în 1961. Telefonul avea un cod de 4 cifre. Cum să intru pe telefon? Ce cod o avea? Ai ghicit! Am tastat anul nașterii și am intrat! Am sunat din apeluri recente. Mi-a răspuns sora lui. S-a bucurat și a zis că vine într-o oră. Dar nouă ne-o da ceva, ca recunoștință, ne gândeam noi. A venit, i-am dat lucrurile fratelui și ne-a dat un mic semn de apreciere. Iese soția de la serviciu și zice: Mno, ce ți-a dat? Zic, nu știu, hai să vedem! Deschid punga: o sticlă de vin și o cutie cu bomboane. Draga mea, lasă că avem o răsplată, când va veni Isus. Mai apoi, ne-a scris și Paul pe Messenger și ne-a mulțumit. Ce zici? A meritat? Noi așa am învățat de la Isus, iar El ne poartă mereu de grijă. Ocazii apar mereu. Tu cum le folosești azi?

Florian Șerban, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video