Elefanți și lei

Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. Așa dar, cât avem prilej, să facem bine la toți, și mai ales fraților în credință. Galateni 6:9-10

Nimeni nu poate oferi mai bine compasiunea decât elefanții. Am și acum în minte imaginea elefantului care poartă pe trompa sa un pui de leu pentru a-i oferi ajutor în călătoria prin savana aridă spre oaza de apă în timp ce leoaica pășește alături de ei.

De ce a făcut aceasta? Ne este greu să înțelegem mai ales că elefanții și leii nu sunt tocmai buni prieteni. Dacă există ceva în viața ta care te împiedică să faci binele, sau nu ai motivația necesară pentru aceasta, lasă-L pe Cel care a trăit pentru binele altora să coboare în inima ta. Doar Isus îți poate da o nouă direcție. Întoarce-te și ajută-i pe ceilalți să aibă o viață mai bună iar viața ta va deveni o binecuvântare pentru tine și pentru cei din jur.

Sorin Bălăceanu, Instructor de exploratori Pătrăuți

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video