Educație financiară

Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

Solomon încearcă prin textul în discuție și altele din cartea Proverbelor, să ne dea o lecție de educație financiară pe care eu am împărțit-o în 3 pași:

1. Cinstește pe Domnul! Tot ce avem și tot ce suntem aparține Domnului. Venind înaintea lui cu a zecea parte din ce avem, noi nu îi dăruim Lui nimic, ci comitem un act de închinare. Și, închinându-ne cu puținul pe care-l avem din alocații sau cu banii primiți de la bunici de ziua noastră, noi arătăm că suntem pregătiți pentru mai mult.

2. Fii generos! Dăruind înveți că belșugul aduce satisfacție doar atunci când e împărțit cu alții.

3. Plănuiește! Te afli în perioada în care trebuie să te gândești la ce vei face în viață. Găsește-ți talentele. Consultă-te cu părinții tăi, frații sau prietenii mai mari. Alege-ți un liceu și pregătește-te pentru el. Și ține minte că e nevoie de muncă pentru a reuși în orice!

Poate că urmând acești pași nu vei ajunge la fel de bogat ca Solomon dar vei învăța să te bucuri de darurile Domnului și de belșugul pe care El ni-l promite.

Ovidiu Pescar – masterghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor