Ziua Recunoștinței

Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

Ce ai mâncat astăzi? Ţi-a plăcut ce ai găsit în bucătărie?  

Sărbătoarea „Ziua recunoştinţei”, preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. 

În decembrie 1941, Congresul SUA a  adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională în  țară. 

Astăzi, gândește-te la ce ai primit de la Dumnezeu și chiar dacă nu este Ziua recunoștinței, mulțumește Cerului pentru “bogăția recoltei” de până acum.  Gândește-te că în fiecare oră, potrivit  organizaţiei „Salvaţi copiii” mor 300 de copii subnutriţi. Astăzi dacă ai avut ceva de mâncat ești în categoria celor „bogați”.  Este timpul să fii mulțumitor căci prin recunoștință  îți pregătești “hambarele” pentru viitoarele binecuvântări!

Florin Răduţ, director de tineret, Conferinţa Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video