Generozitate

Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must. Proverbe 3:9-10

Dumnezeu nu are nevoie de averile noastre. Atunci de ce ne cere să-I oferim lui mai întâi din ele? 

Tot ceea ce avem este în siguranță doar atunci când îi oferim Lui mai întâi. 

Un om foarte bogat a fost întrebat de un ziarist: 

– Câți bani aveți la momentul acesta? 

Omul a stat puțin pe gânduri, apoi a spus: 

– Cam 50.000 de dolari.

– Imposibil, a spus ziaristul, sunteți cel mai bogat om din zonă. Aveți cel puțin 1.000.000 de dolari profit pe an. 

– Da, i-a răspuns omul de afaceri, dar din suma asta, doar 50.000 I-am dat lui Dumnezeu anul acesta. Acestia sunt singurii bani care sunt în siguranță, ceilalți îi pot pierde într-o zi. 

 Una din principalele căi de a-L onora pe Dumnezeu este acela de a-I oferi,  mai întâi Lui, din ceea ce primim. Textul nu spune să-i oferim din ultimile roade sau din ceea ce ne rămâne, ci din primele roade”. Punerea lui Dumnezeu pe primul loc prin ceea ce-I oferim,  este o modalitate de a ne aminti de unde provin produsele sau  banii noștri. 

Generozitatea creștinului ar trebui să provină din cel puțin două convingeri: În primul rând, Dumnezeu este Creator și Susținător. În al doilea rând, Isus a devenit sărac, pentru ca noi să moștenim bogățiile Sale glorioase. 

Învață să-I oferi lui Dumnezeu mai întâi și vei vedea binecuvântările care vor veni în viața ta.

Dănuț Bărcăcianu, pastor Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video