Punctul negru

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

De câte ori ai auzit expresia „nu e bine ce faci!” Probabil de suficiente ori încât să devină enervantă.

Avem tendința, omenească, de a prezenta mai mult latura negativă a faptelor noastre, decât cea pozitivă. Mai ușor vedem punctul negru de pe o foaie albă de hârtie, decât întreaga foaie, albă, imaculată, gata de a fi folosită. 

Iată că astăzi Dumnezeu ne prezintă un mesaj pozitiv, ceea ce este bine pentru noi și ceea ce așteaptă Dumnezeu de noi. Ne pune în față un standard pe care să îl atingem.

E greu? E ușor? Depinde doar de tine să afli. Propune-ți să faci lucrul acesta în pași mici. Fii astăzi mai atent la ceilalți, mai iertător, mai respectuos, mai ascultător și mai corect. Și urcă o treaptă pe scara construirii caracterului tău. Mâine poți să faci încă un pas, până când vei deveni un specialist în cățărări pe ”scara lui Iacov”, care te va duce în împărăția lui Dumnezeu. Și nu uita, atunci când urci pe o scară trebuie să privești întotdeauna în sus!

Mari Angheluţă, instructor explo, Tg Jiu nr. 2

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video