Bunătatea

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

Nimic nu este mai bine decât să-ți arate Dumnezeu ce trebuie să faci și nimic nu este mai frumos decât să faci din toată inima ta și cu toată puterea ta ce spune El!

Vecina de sub noi, de la etajul 1, era o femeie singură, în vârstă de 75 de ani, simpatică și îngrijită, dar era tare nemulțumită de noi. Motivul: copiii, gălăgia, totul. Tot blocul știa asa. Într-o zi, însă, mama a cumpărat un buchet mare de flori și după ce a lăsat bagajele acasă, m-a luat pe mine și pe Gigel, frățiorul meu mai mic, de 3 ani, să mergem la „baba cloanța”. Cu greu am ajuns în fața ușii ei. Mama i-a dat buchetul cu flori lui Gigel și a sunat la ușă. Îmi imaginam că va fi rău, că va ieși călare pe o mătură, că … Ușa s-a deschis și, după un moment de liniște, Gigel zice: ”Na!”, întinzând buchetul de flori, la care a adăugat, generos, un zâmbet larg și ochii mari. Mama a adăugat: “Sunt pentru dumneavoastră, doamnă Doina! Vă rugam să ne iertați pentru deranjul zilnic”. Femeia a început să plângă. Gigel s-a ascuns în poala mamei, apoi femeia,  zâmbind, s-a aplecat și l-a sărutat pe frățiorul meu zicând:”N-am mai primit flori de 5 ani. Știți, uneori sunt atât de singură. Vă mulțumesc!” De atunci nu am mai avut probleme cu ea.  

Asemănarea cu Dumnezeu stă în bunătate. Fii bun cu semenii tăi!

Asanache Eniko – Masterghid

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video