La pas cu Dumnezeu

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

„Știu că tu ești un copil milos, îți este milă de animalele care suferă, de oamenii în vârstă. Ce mai știu despre tine este că îți place să te plimbi, să călătorești mult. Provocarea zilei de astăzi este de a umbla cu Dumnezeu, și nu oricum, ci smerit, adică nu tu în față și El alergând după tine.

Atunci când conduc un grup de copii pe munte, mi se întâmplă adesea să am conflicte cu cei care obosesc să meargă la pas cu colegii lor. Ei o iau în față crezând că ceilalți colegi merg prea încet. Vor să fie primii, mă depășesc, deși regulile sunt pentru toți aceleași, preferă să o ia înainte. Evident pierd cărarea. Apoi constat că lipsesc din grup, s-au rătăcit prin pădure, fiind nevoit să îi caut pentru a-i aduce teferi în tabără. După o astfel de întâmplare, învață lecția și sunt dispuși să respecte regulile, umblând smeriți, știind pe pielea lor ce înseamnă să nu asculți.

Astăzi, ia-o la pas cu Dumnezeu! Mergi după El! Știe cărarea și te conduce pe cel mai bun drum, chiar dacă ți se pare că viteza e prea mică pentru avântul și energia ta. Ai încredere în ritmul Său de mers!”

Marin Chirileanu, instructor de Exploratori Vatra Dornei

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video