Pinguinul

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

În anul 2011, un pensionar din Brazilia, pe când pescuia, a găsit un pinguin mic și apatic pe niște pietre. Creatura neajutorată era înfometată și acoperită în totalitate de petrol. Bătrânelul Joao Pereira de Souza a luat și a îngrijit pinguinul magelanic, pe care l-a numit Dindim. O săptămână întreagă a durat până ce a reușit să îl spele de lichidul negru și lipicios. După ce a stat 11 luni cu salvatorul său, Dindim și-a recăpătat libertatea și s-a întors în apele Patagoniei. Joao nu și-a imaginat că îl va mai vedea vreodată pe noul său prieten.

Însă, după numai câteva luni, pinguinul a apărut din nou în locul în care Joao l-a eliberat în mare. Călătoria prin apă de 8.000 de kilometri dus-întors pentru revederea cu Joao a devenit un obicei. În fiecare an Dindim revine și rămâne opt luni, din iunie până în februarie, cu salvatorul său, întorcându-se apoi pe banchiza sa natală, în apele Argentinei. Joao se amuză de fiecare dată când cineva, în afară de el, încearcă să atingă pe Dindim. Acesta lovește cu ciocul supărat. Doar Joao are voie să îl spele, să îl hrănească și chiar să îl țină în brațe. Când îl vede, Dindim dă din coadă ca un câine și țipă de fericire. 

Ce bucurie neașteptată umple inima bătrânelului de 91 ani! Ce răsplată vor avea cei care iubesc mila, fac dreptate și umblă smerit cu Dumnezeul lor!

Benjamin Stan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video